Jacqueline Mens - Kunstzinnig met hart en ziel
True Self Art Studio
Art van Jacqueline
Geboortemandala
Cursussen Galerie
Mandala Galerie
KunstzinnigeTherapie
Kind & therapie
Cursussen-Workshops
Mandalastudio
Nieuws
Contact/tarieven
Gastenboek
Links
Artwork slideshow

Kunstzinnige activiteiten aanbod van de apofylliet

Aquarelleren (beginners en gevorderden) Een boeiende transparante schildertechniek met stralende kleuren. Geschikt voor u met geen of weinig ervaring, maar ook nog interessant voor de (licht) gevorderde cursisten. Met gevarieerde oefeningen, diverse onderwerpen en verrassende effecten. Individuele begeleiding is ook mogelijk. Locaties: Voorschoten, Leiderdorp en Zoetermeer.

Aquarel- en acrylverf schilderen (licht tot ver gevorderd)   In Leiderdorp lopen meerdere groepen (aanvankelijk alleen) aquarelschilderen, maar een aantal cursisten werkt met acrylverf (soms ook met pastelkrijt). Het niveau is licht tot ver gevorderd, met ook enkele beginners. Er is naar keuze een klassikale opdracht, maar individueel werken naar eigen interesse is ook mogelijk. Begeleiding is steeds op maat. Wekelijkse les op maandag- en woensdagochtend.

Kunstzinnig verbonden met Spiritualiteit Introductieworkshop  Kunst als pad naar spiritualiteit Om in de beleving te komen gaat u in deze workshop aan de slag met de eerste kunstzinnige oefening. Kunstzinnige ervaring is niet nodig. Datum: zondag 4 maart 2012, 13.30 uur  locatie: bibliotheek Voorschoten  kosten: € 6,-- of € 5,-- voor leden obvw (materialen inbegrepen). max 20 deelnemers UITVERKOCHT In deze workshop hebben we gewerkt met een samenspel van archetypische beelden en persoonlijke beelden en dit tot uitdrukking gebracht in een collage (foto's volgen!). 

Kunst & Spiritualiteit cursus  Bent u ook benieuwd of het kunstzinnige pad u meer beleving en inzichten kan brengen? U hoeft echt geen kunstenaar te zijn om persoonlijke beelden te scheppen die bewuste of onbewuste aspecten van uzelf spiegelen. Uw kunstzinnig werk maakt zichtbaar wat innerlijk bij u leeft. Er wordt gebruik gemaakt van diverse technieken zoals tekenen en schilderen in zwart/wit en kleur. Dit vaak in combinatie met een verhaal, visualisatie, ontspannings- of mindfulness oefening. Kunstzinnige ervaring is niet nodig. Deze cursus geef ik samen met mijn collega Beatriz Laus in 8 lessen. Kosten: € 160,00 voor 8 wekelijkse lessen (inclusief koffie/thee en alle materialen). Locatie: Elephant spirit centre, Sir Winston Churchillweg 23 te Voorschoten. Data: donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur & donderdagavond van 19.30  tot 21.00 uur.

KunstZinnig Actief jaar  Actieve kunstbeoefening als bouwsteen van een gezond(e) levenswijze en als bron van energie en creativiteit. In beweging komen mbv schilder, teken- en/of boetseertechnieken voor uw kunstzinnige en persoonlijke ontwikkeling. We verbinden ons met de kracht van kleur en vorm. Terwijl we praktische kunstzinnige vaardigheden aanleren, komen we in gesprek met aspecten van hoe wij als mens denken, voelen, willen en handelen in ons eigen leven. Een jaar met een gevarieerd en geinspireerd programma; beleef het zelf! Kunstzinnige ervaring is niet nodig; wel de bereidheid om al spelend en verwonderend (een deel van) jezelf in beeld te brengen. Instroom (of proefles) in lopend jaartraject is ook mogelijk; vraag een folder! Data: start woensdagochtend t/m 20 juni 2012. kosten: € 675,00 voor 30 lessen (inclusief koffie/thee/koekjes, alle kunstzinnige materialen en  bewijs van deelname. Locatie: De ApoVoorschoten.

(Aboriginal) dot painting Laat je inspireren door de dotpainting techniek van de aboriginals. Met deze oeroude expressievorm van de oorspronkelijke bewoners van Australie ontdek je je eigen creativiteit. Het werkt rustgevend en iedereen kan het! We werken op doek of op een plank met acrylverf en penselen en stokjes. Je kunt de traditionele kleuren (wit, zwart, okergeel en terracottarood) gebruiken of juist moderne kleuren. Met de dotpainting beeldt de aboriginal een dreamtimeverhaal uit of het gaat over het landschap, een speciale plek of een totemdier. In de cursus krijg je thema's en zogenoemde dreamtime-verhalen aangereikt of je werkt alleen met je eigen beelden of fantasie. 6 wekelijkse lessen. Start bij voldoende belangstelling; 1 aanmelding

Nat-in-nat schilderen   Een bijzondere en rustgevende manier van schilderen. We hoeven niets vooraf te bedenken; het gaat puur om de beleving. Het papier wordt aan beide zijden nat gemaakt op een kunststof ondergrond bij deze techniek. Hierdoor kunnen de kleuren (geschilderd met aquarelverf) optimaal worden beleefd. De kleuren vloeien in elkaar over, waardoor het minder eenvoudig is om tot een vorm te komen. Dit is een van de therapeutische werkingen van de techniek. Nat-in-nat schilderen wordt ook toegepast op de Vrije scholen en door Antroposofische kunstenaars. U heeft absoluut geen ervaring nodig met schilderen! Kosten: € 90,00 voor 6 wekelijkse lessen. locatie: artstudio in Voorschoten. data: gaat van start bij tenminste 4 aanmeldingen (nu 2 mensen op de wachtlijst).

Bij Prima Art (in het stadshart) in Zoetermeer cursus bij voldoende belangstelling.  

Kindatelier (van 6 tot 14 jaar) 

Wil je ook weleens met pastelkrijt tekenen met los poeder pastelkrijt, of schilderen op nat papier? Vind je het leuk om te tekenen, schilderen of boetseren met daarbij een verhaal of sprookje? We tekenen met (kleur)potlood, houtskool of pastelkrijt en we schilderen met aquarelverf of acrylverf. Boetseren doen we met chamotteklei. Alle werkstukken mag je mee naar huis nemen. De manier van werken wordt afgestemd op de mogelijkheden en leeftijd van het kind, is niet prestatiegericht en met warme aandacht. Er wordt gewerkt vanuit de beleving en in kleine groepjes. Dit gun je ieder kind. Een middag per week; bel voor een proefles! Kosten: € 90,00 voor 6 lessen van een uur (wekelijks). Dit is inclusief limonade, tussendoortje en alle gebruikte materialen. Data: nieuw op te starten.

Gemengd atelier Hier kun je vrij kiezen om lessen te volgen uit cursussen die (momenteel) niet in de ochtend worden gegeven. Je kunt er ook voor kiezen om een paar lessen te schilderen, daarna een paar lessen mandala's te tekenen enz. Wil je liever vrij werken of heb je zelf een leervraag, overleg even met mij. Wil je bijv. leren tekenen naar de waarneming of leren aquarelleren. Je kunt tussendoor gewoon instromen en de lessen zijn om de week. Het gemengd atelier werkt met blokken van 4 lessen.

* cursus Symbolen en archetypen (spreken de taal van je hart) 1 aanmelding

* cursus Tekenen is anders waarnemen (teken je wat je werkelijk ziet)

* training Kracht en inspiratie (beter in je vel komen (bijv. na een burnout); meer ontspanning etc.)

* themales: Mandala en kleur   (toegankelijk voor alle mandalatekenaars) datum: 19 mei 2011

Er kan altijd een extra cursus worden opgestart bij een minimaal aantal deelnemers van 4 personen. Eventueel kunt u ook uw naam op een wachtlijst laten noteren.

Andere mogelijkheden: gastlessen, kinderpartijtje, workshop teambuilding, creadag etc. Graag bespreek ik met u de mogelijkheden tot het verzorgen van een gastles of workshop bv mandalatekenen of een groepswerk maken op school, voor een kinderpartijtje of een creatieve vriendinnendag. Heeft u zelf een leuk idee, dan hoor ik het ook graag. Ook individuele kunstzinnige begeleiding zoals boetseren voor (drukke) kinderen is mogelijk.

Heelbeelden - mandala's als therapeutisch middel (workshop 1)                                                              Bijscholing gericht op beeldend kunstzinnig therapeuten, creatief therapeuten/ coaches of andere belangstellenden. Accreditatie NVKT: 5 punten Antr.Med.

Een heelbeeld is een op een bepaalde manier gerangschikte cirkelvormige tekening. In deze tekening bevinden zich verschillende aspecten van een thema. Wat kan het heelbeeld - als speciale mandala - betekenen in een therapeutisch proces? Welke andere mandala-oefeningen zijn bij uitstek geschikt om therapeutisch ingezet te worden en aan welke doelgroepen kunnen we dan denken? Ontdek de talloze mogelijkheden van de mandala en ga er zelf kunstzinnig mee aan de slag in deze workshop!

datum: wordt opnieuw ingepland (een zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.) kosten: € 65,00; dit is inclusief alle materialen, thee/koffie en verse gevulde kippensoep bij de lunch (svp zelf lunchpakketje meenemen)

Mandalacursussen Meer informatie over mandala of  persoonlijke geboortemandala's vindt u bij Mandalastudio.

Er kan altijd een extra cursus worden opgestart bij een minimaal aantal deelnemers van 4 personen. Eventueel kunt u ook uw naam op een wachtlijst laten noteren.


 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Artstudio Apofylliet * abstract paintings * kunstzinnige therapie * kunstlessen * mandala's  | jacqueline@kunsttherapeut.nl