Jacqueline Mens - Kunstzinnig met hart en ziel
True Self Art Studio
Art van Jacqueline
Geboortemandala
Cursussen Galerie
Mandala Galerie
KunstzinnigeTherapie
Kind & therapie
Cursussen-Workshops
Mandalastudio
Cursusaanbod mandala
Nieuws
Contact/tarieven
Gastenboek
Links
Artwork slideshow

Mandalacursussen 

Bij mandalastudio worden de volgende cursussen gegeven: 

Heelbeelden - mandala's als therapeutisch middel (workshop)                                                             Bijscholing gericht op beeldend kunstzinnig therapeuten, creatief therapeuten/ coaches of andere belangstellenden. Accreditatie NVKT: 5 punten Antr.Med.

Een heelbeeld is een op een bepaalde manier gerangschikte cirkelvormige tekening. In deze tekening bevinden zich verschillende aspecten van een thema. Wat kan het heelbeeld - als speciale mandala - betekenen in een therapeutisch proces? Welke andere mandala-oefeningen zijn bij uitstek geschikt om therapeutisch ingezet te worden en aan welke doelgroepen kunnen we dan denken? Ontdek de talloze mogelijkheden van de mandala en ga er zelf kunstzinnig mee aan de slag in deze workshop!

datum: wordt opnieuw ingepland (een zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.) kosten: € 65,00; dit is inclusief alle materialen, thee/koffie en verse gevulde kippensoep bij de lunch (svp zelf lunchpakketje meenemen)

Basiscursus Mandalatekenen I

We beginnen eenvoudig en gebruiken diverse technieken. Voor veel mensen een ontspannende bezigheid die tot verrassende resultaten kan leiden. Het is spelen met kleuren en vormen binnen de cirkel. 

Bij Prima Art (in het stadshart) in Zoetermeer start een jaarcursus vanaf half september 2014 op dinsdagmiddag.

data: dinsdag avondcursus gestart op 24 januari 2012 (5 aanmeldingen) & de ochtendcursus op vrijdag: 1 aanmelding. kosten: € 100,00 voor 7 lessen (inclusief koffie/thee/koekje). locatie: Voorschoten. Het zijn lessen van 2 uur, die eens per 14 dagen worden gegeven. Extra avondcursus gaat van start bij voldoende aanmeldingen! reeds 3 aanmeldingen hiervoor.

Mandalatekenen voor kinderen  Kinderen kunnen hierin al hun fantasie kwijt; ze vinden het meestal heerlijk om te doen en worden er lekker ontspannen van.

data: een middag per week van 16.00 tot 17.00 uur. kosten: € 60,00 voor 6 lessen van een uur (wekelijks). Dit is inclusief limonade, tussendoortje en basismateriaal. locatie: Voorschoten Nieuwe cursussen starten weer bij een aantal deelnemers van minimaal 4 personen.

Basiscursus Mandalatekenen II  We ontdekken nog meer mogelijkheden binnen het mandalatekenen. Nieuwe thema's of verdieping van thema's en technieken. In de mandala drukken we dit uit in passende kleuren en vormen. Hiermee krijgt u een gevarieerde basis en kunt u het geleerde steeds vrijer gebruiken in uw persoonlijke mandala's.

kosten: € 100,00 voor 7 lessen (inclusief koffie/thee/koekje). De lessen zijn om de week. data: planning volgt. 

Keltische knoop- en vlechtwerk mandala's  Als je de basis van het vlechten hebt geproefd, ga je nu een stap verder naar het Keltisch knoop- en vlechtwerk. We laten ons inspireren door het knoop- en vlechtwerk van de Kelten. We starten met eenvoudige knopen maken en we leren mooie randversieringen te maken voor in of buiten de mandala. Soms werken we losjes en soms heel precies. Met een beetje geduld volgen we de weg en de kruispunten van het tekenwerk en genieten we van de prachtige resultaten die we hiermee kunnen bereiken. Wie durft?

kosten: € 120,00 (inclusief papier, thee/koffie) voor 8 lessen van 2 uur, die om de week worden gegeven. data: (wachtlijst aanwezig); nieuwe planning 2012 volgt.     

Keltisch tekenen II Een vervolgcursus met meer Keltisch knoop- en vlechtwerk in de mandala of in een andere vorm. 

kosten: € 120,00 (inclusief thee/koffie/ papier) voor 8 lessen van 2 uur, die om de week worden gegeven. Excl. reader € 5,00 data: loopt momenteel op donderdag-avond: 4/11, 18/11, 2/12, 16/12 2010 & 13/1, 27/1, 10/2 en 24/2 2011.

Keltisch tekenen III

Voor de gevorderde liefhebber, nog meer uitdagende opdrachten met Keltisch knoop- en vlechtwerk in de hoofdrol. Er is ruimte voor wensen van cursisten (bv het werken met labyrinten, levensbomen ed.)

kosten: € 120,00 (inclusief thee/koffie) voor 8 lessen van 2 uur. data: op donderdagavonden: 20 juni 2011 (les verzet); 8 september 2011.

Numerologische mandala's De numerologie kent een symbolische betekenis toe aan een getal. Een (geboorte)datum kan op deze wijze omgezet worden in kleur en vorm. In elke les wordt ingegaan op twee getallen met mogelijke kleuren en betekenissen daarbij. Daarna wordt een tekening opgezet met de bij het getal passende geometrische verdeling van de cirkel. Er is veel ruimte voor eigen invulling, fantasie, intuitie etc. bij het tekenen. Na de basisgetallen wordt een persoonlijke geboortemandala opgezet, die we bespreken in de laatste les.

kosten: € 120,00 (inclusief thee/koffie) voor 8 lessen van 2 uur, die om de week worden gegeven. Dit is een cursus voor gevorderden. data: dinsdagmiddagen laatste les op 18 jan. 2011.

Chakra mandalatekenen een kleurrijke reis door de chakra's                                            We verbinden ons met de kleuren van de eigen chakra's (energiecentra in ons lichaam). Eerst wordt over de desbetreffende chakra verteld en de basiskleur en steunkleur van de chakra meegegeven. Dan wordt er een basisopzet gemaakt die verder thuis volledig naar eigen inzicht wordt uitgewerkt. We beginnen altijd vanuit het centrum van de tekening te werken. De week daarop wordt dan eerst gezamenlijk het werk van iedereen bekeken en de ervaringen besproken.

kosten: € 125,00 (inclusief thee/koffie en papier) voor 8 lessen, die eens per maand worden gegeven. Zelf meenemen: passer, kleurpotloden en grote lineaal. Deze cursus is voor gevorderde (mandala)tekenaars. data: dag nog niet bekend; momenteel 1 inschrijving 

Er kan altijd een extra cursus worden opgestart bij een minimaal aantal deelnemers van 4 personen.

 

Artstudio Apofylliet * abstract paintings * kunstzinnige therapie * kunstlessen * mandala's  | jacqueline@kunsttherapeut.nl