Jacqueline Mens - Kunstzinnig met hart en ziel
True Self Art Studio
Art van Jacqueline
Geboortemandala
Cursussen Galerie
Mandala Galerie
KunstzinnigeTherapie
Kind & therapie
Cursussen-Workshops
Mandalastudio
Nieuws
Contact/tarieven
Zo vindt u ons
Contactformulier
Reacties clientele
Gastenboek
Links
Artwork slideshow

Over mij

De activiteiten worden verzorgd door Jacqueline Kalicharan-Mens (1964). Jacqueline werkt met volwassenen met uiteenlopende hulpvragen en met kinderen (vanaf 5 jaar). Tijdens haar studie aan de Hogeschool Leiden heeft zij in haar stagejaar gewerkt bij een cluster IV school voor speciaal onderwijs verbonden aan een pedologisch instituut. Hier deed zij onder meer ervaring op in het kunstzinnig therapeutisch werken met kinderen met PDD-NOS, ADHD en hechtingsstoornissen. In de afgelopen jaren heeft zij haar ervaring in de eigen praktijk uitgebreid en verdiept bijvoorbeeld op het gebied van verliesverwerking en hoogsensitiviteit (ook met tieners en volwassenen van alle leeftijden). Indien de school van uw kind hiertoe gelegenheid biedt, kan zij uw kind ook onder schooltijd begeleiden in de eigen school. Jacqueline is zelf moeder van een dochter die game art studeert op een kunstacademie en een zoon die inmiddels met zijn master technische wiskunde aan een technische universiteit is begonnen.

Sinds 1996 geeft Jacqueline diverse cursussen mandalatekenen en tekent in opdracht persoonlijke geboortemandala's. Daarnaast geeft zij kunstzinnige begeleiding in groepen en individueel.

Stukje visie

Bij het komen tot een kunstzinnige diagnose en behandelingsrichting schenkt Jacqueline onder meer aandacht aan biografische gezichtspunten in relatie tot gezondheid, ziekte en ontwikkeling. Daarbij maakt zij gebruik van de fenomenologische waarneming om een beeld te krijgen van datgene dat bij iemand uit evenwicht is. Hierbij speelt de dynamiek tussen het ‘denken’, het ‘voelen’ en het ‘willen en/of handelen’ in de mens een grote rol (de zogenaamde drieledigheid) en dit is ook zichtbaar in het kunstzinnig werk. Daarnaast is er aandacht voor de balans en verbinding in de mens op het gebied van lichaam, ziel, vitaliteit en zelfbewustzijn (enkele aspecten van de vierledigheid). De therapie kan zich vervolgens bijvoorbeeld richten op het versterken van de vitaliteit, warmte en/of bewustzijn. Gevoelens uiten of een plek geven, moed ontwikkelen, ‘uit het hoofd komen’ een vorm van loslaten en kunnen genieten en ontspannen of juist het in beweging komen; dit zijn ook voorbeelden van datgene dat versterkt kan worden met de kunstzinnige therapie. Wilt u meer informatie over de zogenaamde drieledigheid en vierledigheid, dan kunt u mij hierover vrijblijvend mailen.

Jacqueline is geregistreerd lid van de beroepsvereniging NVKToag: nr. 822. Dit houdt tevens in dat zij voldoet aan de eisen van bij- en nascholing en deel neemt aan intervisie-overleg.          AGB-code: 90.037902.

Ten aanzien van medicijngebruik en medische diagnoses wordt u dringend verzocht de aanwijzingen van de behandelend (huis)arts of specialist op te volgen.

De praktijk is aan huis in de plaats Voorschoten. Voorschoten (ZH) is gelegen tussen Wassenaar, Leidschendam en Leiden in. Bereikbaar vanaf richting DenHaag/Leidschendam met de auto via de Veursestraatweg; afslag Starrenburglaan (bij de Alfa Romeodealer) met de bocht mee links naar de Middelgeestlaan; aan het eind linksaf over de brug, dan de eerste straat links is de Bram Limburgstraat (no. 24 schuin tegenover een rood/geel speeltoestel). Tevens vindt u op loopafstand bus 45 (halte Voorstraat) en bus 5 (halte Starrenburglaan).

Contact

Jacqueline Kalicharan-Mens

telefoon: 06-16518833

 

 

                                                                                                                                     

 

 

 

 

Bewaren

Artstudio Apofylliet * abstract paintings * kunstzinnige therapie * kunstlessen * mandala's  | jacqueline@kunsttherapeut.nl